• Fri frakt over 1.000,-
  • RASK LEVERING FRA NORGE
  • Fri retur på alle støvler
Velg riktig størrelse på fjellskisko
Kjøpshjelp og vedlikehold

Velg riktig størrelse på fjellskisko
Finn riktig fjellskistøvel fra Crispi

Her får du hjelp av guide Even Berntsen, som utdannet friluftslivsveileder gjennom Høgskulen i Sogn og Fjordane, med fordypning i klatring og alpin skiferdsel.

Crispi har en rekke ulike modeller fjellskistøvler, tilpasset bruk i ulike typer terreng. Når du har funnet ut hvilken støvel du har behov for, må du selvsagt finne den rette størrelsen. Når du skal prøve støvelen, så begynner jeg alltid med å bruke de sokkene som jeg tenker å bruke når jeg skal bruke støvlene på tur. Så tar jeg på meg skoene, begge to, og snører dem skikkelig igjen.

Når jeg har fått på meg skoene, så sjekker jeg hvordan helen sitter i skoen. Jeg vil gjerne at den skal sitte tight og fint uten at det presser for mye i skoen. Hælen skal sitte godt på plass i skoen. Tåpartiet kan gjerne være litt mer løst og ledig. Det skal ikke være for stort selvsagt, men det skal ikke butte i mot foran i skoen. Jeg vil også prøve å gå litt rundt med skoene. I første omgang helt vanlig for å se hvordan de sitter. Jeg vil deretter prøve å etterligne et skisteg. I skisteget kjenner jeg etter om hælen sitter godt fast i skoen. Den vil jeg at skal sitte fast og fint og ikke glippe. Jeg kjenner også etter om tærene mine treffer fremdelen av skoen. Det vil jeg ikke at de skal gjøre. Oppsøk gjerne ekspertise i butikken du handler oss og prøv gjerne litt flere størrelser enn bare den du tror passer. Når du kommer hjem med et par nye Crispi-støvler, så ta de gjerne på deg innendørs (med alle lapper på) for å virkelig kjenne etter om skoen passer.