• Frakt 69,- Gratis over 699,-
  • RASK LEVERING FRA NORGE
  • Fri retur på alle støvler
Vedlikehold av nubuck
Kjøpshjelp og vedlikehold

Vedlikehold av nubuck

 

IMPREGNERING AV STØVLER MED NUBUCK

 

Våre støvler med Nubuck:

Skarven, Attiva MID BP, Attiva MID, Ares, Kongsvoll, Briksdal


Nubuk er i utgangspunktet det samme som glatt lær, men hvor den glatte overflaten er børstet bort for å gi bedre pusteevne og ett finere utseende. Overflaten er litt «hårete» og ved å dra over med hånden vil man kunne se skyggeforskjeller i overflaten på skinnet. Støvler av nubucklær er som huden din, den vil til tider tørke ut og trenger fuktighet. Du kan se/føle når læret blir tørt. Læret mister glansen, og det er da på tide å tilføre læret næring og fuktighet.

Det finnes ulike typer impregnering for nubucklær. Du kan gjerne bruke en sprayimpregnering, eller annen flytende impregnering med mer "næring". Ved bruk av beeswax eller annen skokrem vil den «hårete» overflaten bli mettet og lærets overflate vil endre utseende. For å bevare den hårete og fine overflaten anbefale vi at du går over med en spesialbørste etter at du er ferdig med impregneringen.

Å tilføre skokrem i moderate mengder på støvlene, kan du fint gjøre med jevne mellomrom - eksempelvis før en langtur. Du kan også gjerne ta med en impregneringsspray dersom du skal ut på en langtur. Ha i minnet at været også spiller inn når det kommer til regelmessig impregnering. Varmt og tørt vær krever gjerne ekstra vedlikehold. Dersom du skal lagre skoene, bør du smøre de inn for å unngå at de tørker ut.

Vi anbefaler følgende vedlikeholds produkter til nubuk;

-          PG88320 - Impregneringspray Tech Pro Waterproofer 400ml

-          FR113 - Blankebørste med påsmører

    Du vil også like dette