• Frakt 69,- Gratis over 699,-
  • RASK LEVERING FRA NORGE
  • Fri retur på alle støvler
Reparasjon av skader
Kjøpshjelp og vedlikehold

Reparasjon av skader

REPARASJON AV SKADER

Lang levetid på støvler er positivt både for miljø og lommeboken. Det er blant annet derfor vedlikehold og rengjøring av støvler er et stort fokus for oss i Crispi. Du finner mye nyttig informasjon om hvordan du på best mulig måte tar vare på dine Crispistøvler her.

Selv med et stort fokus på vedlikehold så er det ikke umulig at støvlene kan få skader under bruk. Slike skader må man forvente, og faller ofte ikke inn under gyldig reklamasjonsgrunn (produksjonsfeil). Heldigvis er det mye man kan fikse selv eller ved hjelp av en skomaker.

 

Lime løs såle på sko

Pass på at du bruker et skikkelig godt lim. Superlim vil ofte ikke holde. Vi anbefaler blant annet Stormsure Flexible Repair Adhesive. En løs såle krever nedsliping, festing med egnet lim og tørke.

Gå frem på på følgende måte:

1. Rengjør overflatene som skal limes sammen før du påfører limet. Bruk gjerne et fint sandpapir og puss rent før du har på limet.

2. Limet påføres begge flatene, både skoen og sålen.

3. Deretter klemmes de to flatene sammen og får straks kontakt.

Metoden innebærer svært få muligheter for justering etter at flatene er klemt sammen, så vær obs på dette.

Tips: Bruk gjerne en hårføner på området du skal lime for å varme det opp før du påfører limet.

 

Lime løs kalosjering

Kalosjeringen er forsterkningen rundt overlæret. Dette kan være f.eks. på hæl og tå eller rundt hele skoen. Kalosjeringen kan også limes på samme måte som en løs såle (Se oppskrift over). Bruk samme type lim og sørg for at det er godt rengjort og satt under press til det er tørt!

 

Kontakt en skomaker

Dersom skaden er større eller mer komplisert, anbefaler vi å kontakte en skomaker for å se hva som kan gjøres. Dette er vanligvis en rimelig løsning som vil hjelpe deg med å få det meste ut av støvelen din i lang tid!

 

    Du vil også like dette