• Frakt 69,- Gratis over 699,-
  • RASK LEVERING FRA NORGE
  • Fri retur på alle støvler
Vedlikehold av Crispi sko
Kjøpshjelp og vedlikehold

Vedlikehold av Crispi sko

BRUK AV CRISPI STØVLER

 

FØR BRUK FØRSTE GANG

Støvlene er ferdig impregnert fra fabrikk, men siden de kan ha ligget en stund på lager etter produksjon er det alltid lurt å bruke en enkelt sprayimpregnering for henholdsvis lær eller tekstil (avhengig av modell) før du tar de i bruk første gang.

Vi anbefaler at du prøver og snører på deg støvlene innendørs før du skal ta de i bruk. Bruk de sokkene du tenker å ta i bruk på turen. Snør støvlene godt på og sørg for at helen har kommet godt bak i støvelen. Bruk alle snøre kroker og hemper. Du har nå ett godt utgangspunkt for å bedømme om støvlene passer deg og om du har valgt riktig størrelse.

Noen foretrekker to par sokker og har gode erfaringer med dette. Ett tynt par innerst som transporterer fuktighet, samtidig som dette sikrer at evt. gnisninger mellom støvel og sokk reduseres og minsker risikoen for gnagsår. Tykkelsen på den ytterste sokken velges etter temperatur og komfort. Merk at dette vil fylle ut støvlene og påvirke størrelse og passform.

 

BRUK AV STØVLER PÅ TUR

Før man legger ut på langtur er ett godt tips å gjøre seg kjent med støvlene på noen kortere turer. Dette er nok viktigere på kraftigere lærstøvler hvor støvlene er stivere i starten, enn på støvler med tekstilmaterialer som er mykere og enklere å gå inn.

Eksperimenter med sokker og tilpasninger av søkesystemene før en lengre tur. Når du går oppover, kan du eksempelvis snøre støvlene noe løsere over vristen. Når du er på vei ned igjen er det med en fordel å snøre støvlene godt over vristen slik at helen holder seg godt bak i støvlene og ikke glir frem.

 

 

ETTER BRUK HVER GANG

Etter bruk er det alltid viktig å rengjøre støvlene. Skyll av støvlene i lunket vann, eller tørk av gjørme og smuss utvendig. Dersom læret er vått, tørk av med en klut og lå deretter støvlene tørke i romtemperatur for å unngå at læret tørker ut. Det er viktig at skoene ikke utsettes for høy og direkte varme fra f.eks. ovn eller bål da dette kan skade skinnet.

Ett tips til tørking av støvler på tur er å ta ut sålene og tørke de for seg, samtidig som man kan fylle støvlene med avispapir for å trekke ut fuktighet. Bytt gjerne papiret flere ganger, jo tørrere papir jo mer fuktighet vil de trekke ut av støvlene.

 

 

VEDLIKEHOLD AV CRISPI STØVLER

 

GENERELT VEDLIKEHOLD

Husk alltid å vaske støvlene etter bruk. Skyll av støvlene i lunket vann, eller tørk av gjørme og smuss utvendig og fjern lissene slik at du kommer godt til under disse. Rengjøring er også viktig før videre impregnering og vedlikehold. Dersom læret er vått, tørk av med en klut og lå deretter støvlene tørke i romtemperatur slik at læret ikke sprekker eller tørker ut.

Vi anbefaler følgende vedlikeholds produkter;

-          PG83420 - Skopleie Protector Foam Spray

-          PG83920 - Skopleie Shoe Fresh Deo Spray

-          PG824 - Skopleie microfiberklut

-          FR113 - Blankebørste med påsmører

 

 

GENERELT VEDLIKEHOLD

    Du vil også like dette